leleplezés: kifejezetten a svédeknek gyártják a volvot!

a korunkra jellemző globalizált üzleti környezetben mindig felmerül a marketingesekben a kérdés, hogy akkor most specializáljuk-e a terméket minden egyes piacra, vagy ugyanazt próbáljuk-e elsütni mindenütt?

20130802-074442.jpg

a gyönyörű betűtípus mindenhol ismétlődik az autóban

az előbbi ugyebár jobban fogy az adott országban, viszont sokkal költségesebb. a volvo már jó ideje kínai kézen van, és így látatlanban arra fogadnék, hogy ott több autót is adnak el, mint svédországban.  gondolom az új modellek már inkább a világpiacra készülnek, mint a mi 1996-os darabunk.

alapvetően gyűlölöm azt a megoldást, amikor elektromos kütyükön az elemcseréhez a fedelet egy pénzérmével kell kitekerni, mert általában sosem passzol a horonyba a csavarhúzónak szánt páncélos. ilyenkor csak szétgyilkolja az ember a cuccot meg a kezét nagy szentségelések közepette.

tegnap azonban óriási meglepetésben volt részem. olyasmit tapasztaltam, amit még soha életemben, s mindezt pozitív értelemben véve! az öröm ugyan apró volt, de még most is tart, s muszáj vagyok megosztani ezt mindenkivel, hiszen ezek a hétköznapi dolgok, azok amiktől sokkal jobb lesz a világ.

20130802-074447.jpg

ez volvo le sem tagadhatná származási helyét

az történt, hogy a távirányítóban lemerült az elem. ez gyakran előforduló jelenség, fogtam is hát a zsebemben lévő 5 koronás érmét, hogy kinyissam hátul, és megnézzem milyen elem kell bele. már előre fintorogtam a fent említett averzióim miatt, amikor is arra lettem figyelmes, hogy ez az érme pontosan, minimális tűréshatárral illeszkedik a horonyba.

aztán a néhány tizedmásoderces ámulat után leesett a tantusz, hogy gyakorlatilag ezt a méretet svéd mérnökök direkt így tervezték.

hát nem csodás ez az élet! mit kívánhatnék még, netán sárga kiwit?!

4 gondolat “leleplezés: kifejezetten a svédeknek gyártják a volvot!” bejegyzéshez

  1. ezt konkrétan egy 200 forintossal is meg tudod ugyanilyen jól oldani, mivel annak szinte mm-re pontosan ugyanaz az átmérője és a vastagsága…
    csak mivel az nem volt nálad, így maradt az 5 koronás :)))

  2. Szolgálunk és védünk – illetve kinek másnak is terveznénk, mint a magunkfajta vevôknek, kuncsaftoknak? Mondjuk korábban jelentôsen egyszerûbb volt az élet az autóiparban, mára nem elég az ötkoronás érme meg egy 13-as kulcs attól tartok. Pl az új XC90-n “kulcsát” (távkapcsoló) még én sem tudom szétszedni. Mondjuk nem is volt benne munkám, mással dolgozom, 1-2 asztallal odébb. De azért azt hittem, interaktív és egyszerû lesz – kézügyesség dolga is talán….

  3. Visszajelzés: parkolás, összeesküvés és leleplezés - Podcast Gyűjtő

Hozzászólás