moulton: bringák az űrből – csillagászati áron

nos láttam én már kutyán csákót, meg stockholmban mindenféle különleges cangát, de e rondaságában gyönyörűséges példányon el kellett merengenem hosszasan. valószínűleg az én műveletlenségemet mutatja az, hogy még sosem hallottam eddig a moulton márkáról, de lássuk be, hogy azért nem mindenki rohangál ilyen gépezettel. és ez nem véletlen…

image

térvázas szerkezet

ez a narancssárga model a tsr2 névre kersztelt belépőmodell. a cég honlapján érdemes picit elkalandozni, én mondjuk egy órán keresztül csorgattam a nyálam.

a névadó és alapító - echte angol

a névadó és alapító – echte angol

a brit manufaktúra több, mint 50 éves történelemmel büszkélkedhet. dr. alex moulton a felfüggesztés-mérnökök paganinije miután az 50-es években elpasszolta a családi gumibizniszt az avonnak, saját bringák tervezésébe fogott. 1975 óta lelkes közösségi élet is szerveződik a márka köré a moulton bicycle clubnak köszönhetően.

image

sok-sok mérnöki óra

egyébként mindig is tiszteltem a szent őrülteket, hiszen nagyon közel állnak a zsenikhez, csak sokkal szerethetőbbek.

amellett, hogy azonnal rákívántam egy ilyen gépre sajnos meg kellet állapítanom, hogy tényleg nem lehetnek teljesen százasok a rajongók, mert egy új moulton bike 950 GBP-nél kezdődik, amit még valahogy csak-csak meg tudnék emészteni, de a csúcsragadozó new series double pylonért bizony 16 500 fontot kérnek.

a 6,5 millió forintos kerékpár (new series double pylon)

image

minotaurusz

a hirtelen lángra lobbant birtoklási vágy hevében kisebb álmodozásba kezdtem. az alábbiakat mindenképpen legalább kipróbálnám egyszer!

mondjuk ha lenne egy ilyen gépem biztosan nem merném az utcán hagyni, amiben az a pozitívum, hogy egész álló nap nézegethetném a szobámban vagy az irodámban…

191 darabos szémozott limitált retro széria a multon 60

new series: laza mérnöki elmebaj

am gt mk3

,

edit: közben megvilágosodtam! peter gabriel az egyik legjobb koncertfilmben (growing up) szintén egy moulton gépszerkezettel parádézik a színpadon. már régebben is csorgattam erre a nyálam, de most már összeállt a pék.

5 gondolat “moulton: bringák az űrből – csillagászati áron” bejegyzéshez

  1. Azt az egyet áruld el (mert nem derült ki számomra), hogy mennyiben jobbak ezek a cuccok a normál bicajoknál.

  2. Visszajelzés: ipari tejberizs + faji és szexista megkülönböztetés a svéd munkaerő piacon - Podcast Gyűjtő

Hozzászólás