svédország menni rio

nos péntek este az osztrákok legyőzésével a svéd fociválogatott lehetőséget kapott arra, hogy kijusson a 2014-es vb-re. a sorsdöntő gól természetesen ibrahimovics szerezte, akit ezért istenként tisztelnek errefelé.

zlatan a megváltó

zlatan a megváltó

érdekes egyébként látni, hogy mennyire foglalkoztatja a bennszültteket az ügy.

a meccs napján bent a cégnél például a hr-es csaj azzal kezdte a mítinget, hogy kifejezte reményét a vb-re jutást illetően és megkért mindenkit, hogy este szurkoljon a csapatnak.

én persze nem néztem a meccset, mert inkább az idol éneklőversenyt “volt kedvem” követni a tévében a feleségemmel és a kislányommal. ez mondjuk még mindig jobb volt, mint a 8-1 es magyar megaláztatást látni, ráadásul a műsorvezető folyamatosan beszámolt a tétmeccs fontosabb momentumairól, úgyhogy csak 5 percenként kellett odasandítanom a fifa honlapjára.

majd persze a világbajnokságon jól elhullanak a középszerű svédek a csoportmérkőzések során, de most egy egész nemzet boldog, és sokaknak van ürügye jövőre brazíliába utazni, és a foci legszentebb eseményén megnézni hazája fiait.

nekünk magyaroknak ebből sajnos semmi sem jut ’86 óta, és már akkor is 6-1-re aláztak a ruszkik, úgyhogy abban sem volt nagy öröm. vajon lesz még olyan az én életemben, hogy büszke magyarként szurkoljak a válogatottunknak? remélem, mert a jelen állapotokat nézve az azt jelenti, hogy hosszú életű leszek!

addig meg marad a kényszeredett vigyorgás, amikor a svéd, belga meg a svájci kollegáim szívják a véremet, miközben ők kijutottak a vb-re…

a svéd futballhelyzetről egy kis összefoglaló annak akit érdekel és mindenkienk, aki szereti: itt.

6 gondolat “svédország menni rio” bejegyzéshez

  1. Hátőőő, azért ez még szerintem csak erős optimizmus az újság részéről… Mondjuk úgy, hogy megvan a pótselejtező. Azért ott még mondjuk Cééken, vagy a horvátokon túl is kell jutni.De az tény, hogy a svédek nagyon jó küzdők, ennek a nyavajás Zlátánnak valszeg a specialitása az utolsó percekben szerzett gól.Szerintem két kéz is kevés rá, hogy megszámolja az ember ezeket, csak nekünk magyaroknak rúgott vagy 3-at mostanában….
    A kép az hatalmas, vittem belőle egy példányt…
    Ja, és Irapuatóban 6-0-ra kaptunk ki a ruszkiktól.A durva az volt, hogy előtte 84-85-ben mindenkit ronggyá vertünk vb-selejtezőkön és egyéb meccseken és titkos esélyesnek gondolták a magyar csapatot a külföldi hozzáértők is a dobogóra..És akkor jött a döbbenet.
    Ahhoz képest ezt a mostani 8-1-et kb sejthette mindenki de legalább a több mint 3 gólt.
    Sajnos valszeg a mi generációnk már nem éli meg, hogy újra potens, ütőképes legyen a magyar válogatott, pedig nem vagyok még 60 éves..A magyar labdarúgásból kb 14 éves kor felett mindenkit lapátra tennék, játékost, edzőt, vezetőt és totálisan újra kezdenék mindent az alapoktól, külföldi edzőkkel.A törökök a 80-as években Mészölyéket vitték ki jó pénzért, hogy tanítsák a fiatalokat focizni.És már második helyen is vannak, bár igaz volt nekik is hullámvölgy (edzőbuktatás?).De általában azért kijutnak török csapatok vb-re,eb-re bl-be, el-be.Valami ilyesmi kéne odahaza is, csak valszeg nem áll érdekében pár embernek.Úgy meg nehéz, nem akarásnak mindig nyögés a vége.

  2. Visszajelzés: svéd nemzeti érzelmű reklámhordozó és foci | bezzeg a svédek!

Hozzászólás