munkahelyi borlottó (!)

korábban picit már körbejártuk az alkoholfogyasztás témakörét itt a blogon, és meg kellett állapítanunk, hogy a svédek az egy főre jutó elfogyasztott alkoholmennyiség tekintetében a kanyarban sincsenek hozzánk képest. végre egy ranglista, amiben mi magyarok jobban teljesítünk!

viszont azt is megállapíthatjuk, hogy az alkoholizálás metódusa és főleg az alkoholos italok elérhetősége sok szempontból eltér az otthon megszokottaktól. ennek ékes bizonyítéka a mai céges körlevél. valójában háromszor is el kellett olvassam, hogy tényleg jól értelmezem-e a pénzügyi osztályvezető szavait. hogyaszondja:mivel hétvégén beköszönt a téli időszámítás, amely kétségtelenül előjele annak, hogy a sötét svéd zimankó hamarosan maga alá gyűr bennünket; eljött a borlottó ideje.

a játék lényege igen egyszerű. minden résztvevő hoz egy üveg bort, amit lead a főnöknél, aki a írásban is biztosított mindenkit, hogy nem fog megcsappanni a készlet a pénteki nagy eseményig. a hét vége előtt pedig óriási izgalmak közepette kisorsolják a szerencsés nyertest, aki vagy 10-20 üveg borral caplathat majd haza.

vagy esetleg már itt felpattintják őket? azért ezt majd még közelebbről megvizsgálom…

edit: elkezdtem képet keresni a bejegyzéshez, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a borlottónak (vinlotteri) komoly hagyománya lehet itt svédországban, mert rengeteg helyen részletesen tárgyalják az ügyet. a népek szociális érzékenységét remekül tükrözi, hogy a legtöbb vita a nyeremény igazságos elosztásával kapcsolatos. van aki azt kérdi, miként oldható meg, hogy ne mindig ugyanaz a kolléga nyerjen.

ahogy nézem a legtöbb munkahelyen a nevezők létszámának függvényében szétdobják a nyereményt. 15 üveg bor esetén pl. 8, 5, 2 eloszlásban jutalmazzásk az első három szerencsést.

Hírdetés

5 gondolat “munkahelyi borlottó (!)” bejegyzéshez

  1. Hozzatartozik az is hogy ismeretlen dolog az hogy ELÖBB EGYEL, AZUTAN IGYAL es ez azt eredmenyezi hogy 2 doboz 3% sörtöl ugy berugnak mint az alban szamarak, feloldodnak, megdugjak a vallalati bulin a 65 eves nyugdij elött allo takaritonöt es egyebb huncutsagokat is csinalnak…Ilyenkor szoktak paran megfagyni mert hazafele menet lefekszenek az elsö padra es ott akarnak hederezni…

  2. háááát én szemtanuja voltam ennek az ellenkezőjére.már nem nagyon szomjas svéd kiesett a klumpájából is annyira nem volt szomjas,és semmi rendbontást nem csinált,csupán már nehezére esett maga a lét is:))) leheveredett klumpái meghitten a gazi körül(nyár volt) és nem telt el 10perc máris a közeg megérkezett,betették a srácot a furgonba klumpákat utána hajitották és ellenőrzött helyre vitték-ahol lehet lassan megszabadulni a mérgektől.
    csak nem hagyják magukra télen a böcsületes ivókat akik erejükön felül teljesitenek!!

  3. Visszajelzés: táppénz, foci, fagyi, borlottó (!), hambi és matkasse - Podcast Gyűjtő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s