barátkozzunk a vízzel 300 millió koronáért!

tegnap levelet kapott a lányunk, aki a nulladik – előkészítő – évfolyamát tapossa az általános iskolában.

arról a kelet-európai reflexről már sikerült az első stockholmi év után leszoknom, hogy görcsbe ránduljon a gyomrom amikor  egy önkormányzati levet találok a postaládában, de azért erre nem voltam felkészülve.

egy 8 hónapig érvényes uszodabérletet küldött a főváros a gyermekünknek, ami magában foglalja egy felnőtt kísérő ingyenes belépését is a város által üzemeltetett uszodákba (16 darab).

valaki nagyon rá lehet feszülve az úszásoktatás fontosságára, mert egyébként a tanterv részeként hetente kétszer viszik a suliból a gyerekeket edzésre. ez a bérlet pedig a hab a tortán.

nagyra értékelem a gesztust, ami 300 millió koronába fáj az adófizetőknek. a döntés hivatalos indoklása szerint egyre több család nem engedheti meg magának, hogy rendszeresen úszni vigye a gyermekét, ezért hatalmas különbségek alakultak ki a különböző szociális hátterű tanulók közt (nem írják, hogy új bevándorló, mert nem az a lényeg). ezt próbálja meg kiegyenlíteni a városvezetés, remélem sikerrel.

kb. így gondolkodik egy szociálisan érzékeny társadalmat képviselő önkormányzat. úgy érzem jó helyre került a befizetett adóm.

majd próbálom magam emlékeztetni erre a gesztusra, amikor például felcseszem magamat agyilag reggelenként a gullmarsplan villamosmegálló peronján nyomorogva, ahol 3 hónapja nem működik a mozgólépcső, ezért rendszeresek a tömeges pánik jelenetek…

Hírdetés

2 gondolat “barátkozzunk a vízzel 300 millió koronáért!” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Amikor jó helyre kerül az adód - StartHírek

  2. Visszajelzés: autófenntartás stockholmban és budapesten / ingyen uszoda - Podcast Gyűjtő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s