mobil fizetős budi

az sms-es mobil fizetés nem nagy újdonság a világban. ugyebár magyarországon is teljesen hétköznapi dolog autópálya vagy parkolási díjat szöveges üzenettel csengetni.

20121009-063920.jpg

a babáknak is fizetniük kell egy ötöst

ahogy jóapám is mindig mondja: két dologért utálok fizetni, az egyik a parkolás (bár a fizetős parkolás létjogosultságát elismerem) a másik pedig a wc használat.

az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy stockholmban elég sok helyen fizetni kell a budiért, még bevásárló központokban is. a belvárosban akár 10:- koronát (350,- ft) is elkérnek egy brunzolásért, ami azért már tényleg durva – főleg egy plázában!

az itteni legszimpatikusabb bevásárló köpontban  – már ha egyáltalán létezhet ilyen (skrapan) – még e számomra utálatos fizetési kötelezettséget is megédesítették egy kis vicces technológiával.

20121009-063939.jpg

küldd a toa22 kódot a 72697-re és beszarsz!

a fizetés sms-ben történik, s amint elküldted a megfelelő helyiség kódját, szezám tárul.

hát nem csodás e 21. század? azért a mobiltalan időutazók kedvéért az emeleten érmével is fizethetsz ugyanezért a szolgáltatásért…

Hírdetés

4 gondolat “mobil fizetős budi” bejegyzéshez

  1. Végülis nem rossz a koncepció, nekem általában nincs apróm, ami bosszantó tud lenni. Bár alapból az ingyenes WC-ket preferálom, amiből azért van jópár Malmöben, sőt, Arany Vécéülőke-díjasok 🙂

    Mondjuk az vicces volt a múlkor a Centralenen, hogy a fizetősnél bedobtuk a pénzt – itt általában 5 korona a tarifa -, benyitottunk (rokon kisgyereknek kellett mennie)…és bent volt egy pasi, aki valószínűleg elfelejtette magára zárni az ajtót, így az kívülről zöldet mutatott. Szerencsére már a kézmosásnál járt :-)))

    • nekem is szöget ütött a fejemben, hogy mi történik, ha egy foglalt wc kódját küldöm el sms-ben? kinyitja vagy buktam az 5-öst?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s