az ősi magyar gyógymód svédországban is tuti működik

megérkezett a menetrend szerinti éves gyomorfertőzés (magsjuka) – ami az oviban szereti felütni a fejét és általában szépen végigmegy az egész családon. valószínűleg egy óvatlan pilanatban leereszthettem immunrendszerem arc elé emelt védekező ökleit, mert bekaptam egy kemény jobb horgot.

az éjszaka nagyobb részét a baráti körben csak nagy bölény-nek nevezett tevékenységgel töltöttem: a wc-n ülve ölemben vödörrel gondoskodtam arról, hogy egyidőben távozzék belőlem a gonosz alul és felül. remek móka, de nem ajánlom senkinek.

másnap iszonyat lefingott állapotban fetrengetem a tv előtt hasfájással, kialvatlanul, sajgó ízületekkel. ilyenkor adja magát egy rendes diéta: egész nap ettem egy db kis kétszersültet meg egy szem főtt krumplit.

délután felhívtak a feleségem svédországban élő magyar nagyszülei, hogy érdeklődjenek az állapotom felől és jobbulást kívánjanak. imádom őket, 93 évesek, huszonéve költöztek ki stockholmba, mindeketten hétköznapi hősök a szememben.

a beszélgetés végén a nagymama ledobta az egészségügy magyar atombombáját:

-andriskám, igyál egy kis unicumot, az biztosan segíteni fog!

megköszöntem a jótanácsot, de már a gondolattól is ökölbe szorult az addigra sokat szenvedett gyomrom. persze, hogy nem ittam unicumot – egyébként is az én generációmnak inkább a coca cola az univerzális gyógyszer emésztőrendszeri gondokra.

az elmúlt két nap pozitív hozadéka, hogy gyorsan megszabadultam 1,5 kg-tól, így a karácsony környéki súlyos zabálások nyoma el is tűnt.

6 gondolat “az ősi magyar gyógymód svédországban is tuti működik” bejegyzéshez

  1. A Nagyinak mindig igaza van! 🙂 Amiota en a ferjemmel megitattam egy kis pohar jagermeistert amikor nathas volt (unicumot nem talaltunk), azota o is hivo 🙂 Mondjuk nem tudom, hogy a heveny magsjuka ellen jo-e. Halistennek 5 gyerek ide vagy oda mi egyelore megusztuk 🙂

  2. Szerintem “a karácsony környéki súlyos zabálások”-nak elég rendesen köze lehet ahhoz, hogy az immunrendszer beengedte a magsjukát. Nálunk is végigsöpört éppen pont az ünnepek után, szilveszterre időzítve 😀

  3. Lehet, hogy már szenilis vagyok, de nem emlékszem arra, hogy anno M.o-on elöfordult ilyen fertôzés. Amúgy én immunis vagyok, többször (3x)vállaltam gyerekfelügyeletet, mert a szülök is megfertôzödtek, a gyerekek viszont hamarabb gyógyulnak, sohasem kaptam el. Igaz, hogy az Unikumot megelôzés képpen kóstolgattam :).

  4. Visszajelzés: Ősi magyar gyógymód Svédországban - StartHírek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s