egy emlékeztető arra, hogy nem szabad ítélkezni a gondolataim felett még akkor sem ha kiröhögöm magam miattuk

az tudtad, hogy az ikea a bútorok fast fashion-je?

legalábbis ez a nagyon olcsó termékcsalád, melynek néhány tagját mi is megvásároltuk, amikor beköltöztünk a stockholmi lakásunkba. csórók voltunk, nem tudtuk milyen hosszú távra rendezkedjünk be 5 évvel ezelőtt. ennyi időn keresztül szolgált minket hűségesen a híres jokkmokk étkező asztal és a hozzá tartozó 4 db nyeklő-nyakló szék, mígnem hosszas álmodozás után hirtelen felindulásból vettünk egy új garnitúrát.

így nem lesz újra használva csak újra hasznosítva

az újrahasznosítást támogatandó jelképes összegért meghírdettük a teljesen hibátlan – ám gyárilag gyenge minőségű – árut a helyi adok-veszek facebook csoportban. várakozásainknak megfelelően a kutyának sem kellett.

régen a rottenbiller utcában az ilyen ügyeket úgy intéztük, hogy kitettünk minden fölöslegessé vált romos cuccot a járdaszigetre és másnap reggelre varázslatosan eltűnt. minden és bármi – pesten jobban működik az újrahasznosítás?

ez stockholmban nem opció. sokat töprengtem azon, hogyan találhatnánk neki új gazdát, de csak addig jutottam, hogy

oda kéne adni az étkezőasztalt meg a székeket egy hajléktalannak…

 

Hírdetés

2 gondolat “egy emlékeztető arra, hogy nem szabad ítélkezni a gondolataim felett még akkor sem ha kiröhögöm magam miattuk” bejegyzéshez

  1. Az van hogy ha elvileg barmit a szemetlerakoban hagysz azt nem lehet csak ugy elvinni (ha rem nagy szavakkal akarok elni akkor azt mondanam hogy a kozterulet a kozigazgatas terulete igy ugyaugy ahogy a terrol padot nem viszel el, kozteri (=szemettarolo) helyrol se viszel el semmit barmennyire is tetszene). Elvileg. Aztan a valosag maskepp nez ki sok helyen.

    Mi anno a koltozesnel/soran nem kello holmikat amik sehol se keltek el odaadtuk a voroskeresztnek illetve nalunk anno akkor az Erikshjälpen csinalt olyat hogy ingyer kijott es atvette a holmikat (amit aztan ok tovaadnak vagy ertekesitenek).

    Nem tudom a ti varosreszetekben hogy van, de felenk sok privat (nem allam/varos, hanem szervezetek altal mukodtetett) melegedo es etkezde van, akik kapva kapnak az adomanyok utan. Lehet az is egy adomany opcio (mar ha belefer a napotokba eljutni oda, attol fuggoen hogy hol merre vannak).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s