a brit birodalmi örökség napjainkban

az újkori történelem során nagy-britannia évszázadokig uralta a világ jelentős részét. mára sikeresen leamortizálták a birodalmat, éppen vergődve távoznak az eu-ból.

vannak azonban elvitathatatlan érdemei az angoloknak. például nekik köszönhetjük az egységes időt. az egész világon a greenwich-i királyi obszervatóriumban lévő időponthoz igazodnak, ami nem mellesleg a nulladik hosszúsági fokon helezkedik el.

az európai kontnens nagy részén ugyebár GMT+1 óra van, tehát az angolok le vannak maradva egy órával tőlünk.

a megfigyeléseim szerint hiába hullott atomjaira a nagy birodalom, az angolok sokszor a mai napig úgy viselkednek, mintha a világ körülöttük forogna. nem akarok itt most élcelődni a baloldali közlekedésen, a miles/gallon-on, a hülye csaptelepeken és az idióta konnektorokon. ez csak az ő szigetükön van így európában, ám legyen! virágozzék minden virág!

viszont van egy dolog, amit nagyon nehezen viselek. 12 éve dolgozom nemzetközi környezetben, és van valami ami nem változik. az angol kollegák rendszeresen szerveznek meetingeket az ebédidő helyére. nyilván örülnek amikor meglátják, hogy mindenki naptára szabad 11-12h-ig (az ő birodalmi gondolataikban), ezért gyorsan bekúrnak oda egy meghívást. a megbeszélés végén elégedetten elmennek délben ebédelni, de addigra sajnos itt stockholmban én már régen éhen haltam, és az idegrendszerem összeomlott a tápanyagok hiányától. ráadásul simán lehet, hogy nekem egyből kezdődik a következő meetingem CET 13:00-kor.

persze mondhatnád, hogy ne picsogjak, egyek valami uzsit vagy ebédeljek korán. meg is tenném, ha nem lenne most is egy olyan meetingem, ami közép-európai idő szerint 11:30-13:00-ig tart.

vajon hogyan lehetne a megfelelő helyükre tenni az angolokat? nem tudom a választ, én is kérdezem…

 

4 gondolat “a brit birodalmi örökség napjainkban” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: calendar tetris – hogyan rendelkezz a munkaidőd felett? – kócsolom!

  2. Visszajelzés: calendar tetris – hogyan rendelkezz a munkaidőd felett? – halottnak a coach

  3. Visszajelzés: ebéd helyett meeting - Podcast Gyűjtő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s