úgy érzem, hogy már túl van a csúcson a hamburger-forradalom. érdekes volt végignézni, amint az elmúlt években a lenézett szemét kajából gourmet költemény lett. a mai napig nagy rajongója vagyok a műfajnak. egy igazán jó minőségű, jól fűszerezett, belül picit piros húspogácsa két finom buci közt valami pikáns feltéttel bármikor el tud csábítani.

stockholm legjobb hamburgere – funky chicken food truck
eleinte csak egy-két helyen tudták igazán hogy mi a dörgés. stockholmban a flippin’ burgers indította be a mozgalmat. a személyes kedvencem a funky chicken food truck tripla sajtburgere. pesten mindig elégedetten távozok a zing különböző üzemegységeiből, bár a hús és a zsömle minősége elmarad a svéd favoritokétól.
mára azonban rengetegen megtanulták a hamburger készítés mesterségét és szinte mindenhol, illetve bárhol lehet enni egy jobban sikerült verziót. a luxus lett a norma a junk food színtéren, viszont elég egysíkú a kínálat. nincs sok variációs lehetőség a műfajban.
ezért is érzem azt, hogy a kolbász a következő nagy reménység, a közeli jövő trendje. itt sokkal szélesebb a mozgástér mind az alapanyag, mind a fűszerezés, ízesítés terén.
a trend setter flippin’ crew már el is kezdett nyomulni stockholmban és megnyitották a dogfood nevű egységet, amit hamarosan kénytelen leszek felkeresni.
Sok finom kolbászolást 2018-ban! 😊
BÚÉK!