stockholmból megéri inkább pestre menni moziba

2017-ben megemelték svédországban a mozijegyek áfa-ját, már nem esik a támogatott kultúr kategóriába, mint mondjuk egy színház jegy. nem mintha előtte marha olcsó lett volna, de most már kezd eldurvulni a helyzet.

a 2016 karácsonyi feláras imax jegyek darabja 255:-

a tegnapi last jedi peremier utáni izgalom hevében vettem magunknak karácsonyra 2 jegyet, hogy együtt újra átélhessük az intergalaktikus élményt. ez már lassan hagyománnyá válik: december 25. star wars nézés a moziban.

egy mezei 3d-s mozijegy 155 korona. jól van, egyszer élünk, ezért a vip terembe megyünk, melynek felára fejenként 60 helyi egység, a napszemüveg további 15. nem baj, nem fáj; virágzik a gazdaság, a bevándorlók fogyasztása hadd húzza felfelé a svéd gazdaságot, nyomassuk!

afelett azonban nem tudok napirendre térni, hogy a szintén ma vásárolt januárra szóló repjegy pestre oda-vissza 310 korona volt (wizz air).

el kell gondolkodnom azon, hogy esetleg érdemes lenne pestre járni moziba? ha beleszámolom a popcorn-cola-nacho szentháromság költségeit, illetve a hazalátogatás nyújtotta egyéb örömöket, akkor simán lehet.

őrült világ…

 

2 gondolat “stockholmból megéri inkább pestre menni moziba” bejegyzéshez

  1. Nem tudom már az évet sem, hogy mikor voltam otthon moziban, de talán mondjuk 2006-7 körül.Akkor voltak a jegyek ilyen ezerplusz környékén, nem háromdé, meg ilyen huncutságok, hanem sima mozivászon.Vagyis manapság lazán lehet otthon is háromezer egy felnőtt jegy.(Csak saccolom, és a gugli sem érdekel…) 3D-be meg még több.És akkor még nem számoltál flígbusszárnát, vagy parkolást+benzint Skavstára/ig, meg pesti közlekedést.Szumma szummárum, szerintem minimális lenne a nyereség.Már csak a hideg anyagiakat számolva.És akkor még ott van a repülés hajkihullós procedúrája.
    Ettől persze még hajrá-hajrá, ha jobban érzed így magad… 😀

  2. Visszajelzés: de ki is az a luke skywalker? | bezzeg a svédek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s