szexizmus és homofóbia magyarországon – bezzeg a svédek!

ismered azt a jelenséget amikor fokozatosan telefingod a szobád és azt gondolod, hogy nem is annyira vészes a bűz, sőt igazából fincsi is; amikor viszont te lépsz be egy ilyen helyiségbe hirtelen öklendezni kezdesz?

ha magyarországon nősz fel és élsz nem is nagyon tűnik föl, hogy mennyire durván tolja mindenki a szexizmust és a homofóbiát. svédország ebben a tekintetben rettenetesen távol áll a magyar kultúrától, ezért néhány év ittlét után még jobban facsarja az orrom az otthoni klíma, mint régen.

ez a bejegyzés nem a politkai korrektség szándékával íródott. a célom, hogy kivigyelek egy kicsit a friss levegőre, s megmutassam: lehet ezt másképpen is.

viszonylag sűrűn kapok olvasói leveleket, aminek az esetek többségében rettenetesen örülök*. megtisztelve érzem magam, hogy emberek ismeretlenül megbíznak bennem annyira, hogy elmeséljék a történetüket vagy tanácsokat kérjenek tőlem. ez engem motivál, s megerősít abban, hogy van értelme tovább írnom – köszönöm.

a múltkor egy kétségbeesett anyuka fordult hozzám, mert “az oviban problémák akadtak” a kisfiával. a pedagógus tájékoztatta, hogy a szeme fénye sajnos kórosan viselkednik, mert a barátjával nézegetik és fogdosság egymás “micsodáját”. szerinte csak az egészséges, ha a sajátját nézegeti és fogdossa.

a nem normálisok között a normális az nem normális elvében bízva az anyuka megkérdezte tőlem, hogy hallottam-e ilyesmiről. mivel a lányom stockholmban jár oviba jogosan tekintett tapasztalati szakértőnek.

nos nem vagyok képzett szakember, de van véleményem.

először is mi az, hogy kóros? ez egy betegség, ami gyógyításra szorul? és ha igen, akkor azt oldja meg a szülő? vagy vigyék el orvoshoz, aki felír majd valami gyógyszert? esetleg a katolikus pap majd kigyógyítja jóisten segedelmével? mert mi is itt a feltételezett – ám ki nem mondott betegség? nyilván a homoszexualitás, ugye?

ha egy felsőfokú végzettséggel rendelkező szentendrei pedagógus ilyen szinten homofób, akkor szerintem nagyon súlyos bajok vannak otthon.

figyelmeztetés! ha az alábbi példák nem szúrnak szemet neked, akkor te is a veszélyeztetett csoportba tartozol, akinek jót tenne egy séta a friss levegőn. engem ezek mind nagyon zavarnak, és már egy ideje gyűjtögetem a képeket, de nem akartam ebből külön bejegyzést írni, mert nem kenyerem a kioktatás. ez az olvasói levél azonban már túl sok volt nekem, s nem bírtam tovább magamban tartani, hogy szerintem valami nagyon nem stimmel a magyarok szexualitáshoz és a nemi szerepekhez fűződő viszonyával.

az első dolog, amitől megőrülök az amikor 1-5 éves kisfiúk szülei, nagyszülei dicsekednek arról, hogy a kisded miként csajozik. amikor a kissrác egy lánnyal játszik már készül is a fotó ami azonnal pattan fel a facebookra vagy intagramra #szívtipró. a kommentekben is megy a lelkesedés, hogy micsoda igazi férfi, már milyen korán kezdi haha. a legdurvább, hogy ezt főleg a nők csinálják.

nekem mint lányos apukának ez sértés, mert már a kiskorú lányokat szexuális tárgyként kezelik, akinek az egyetlen dolga, hogy csinos/helyes legyen és tetszen a fiúknak. másrészt meg olyan szintű homofóbia sugárzik az egészből, hogy félelmetes. verjük bele abba a gyerekbe, hogy csajozni kell ám, mert magától nem fogja tudni! s ha netán a fiúkhoz vonzódna, akkor meg óriási gáz van, ezt a szégyent nem viselheti el a család  vagy mi?!

eközben itt stockholban az oviban, ahova a lányunk jár az egyik 3 éves fiú például szinte kizárólag a nővére ruháit hajlandó csak hordani, míg egy másik elsa rajongó, ezért csillámos frozen pólókban meg kiegészítőkben jár. mit szólnának a magyar pedagógusok, ha látnák, hogy itt nem ritkán a kisfiúknak is ki van festve a körmük, mert megirigyelik a nővéreiktől és nem akarnak kimaradni?

ráadásul sok svéd kisfiúnak hosszú a haja is! ez micsoda skandallum, ugye? a levelet küldő anyuka erre is kitért, hogy van egy hosszú hajú kisfiú az csoportjukban, akinek a családjára a szülők nyomást helyeznek ezért, mert a többség szerint a jelenség abnormális, és megzavarja a gyerekek nemi szerepekről kialakuló képét. jézus!

akkor szeretném megmutatni, hogy a svéd állami természettudományi múzeumban milyen jel van a wc-n:

#gender and #race #neutral #wc

A photo posted by @bandirepublic on Oct 23, 2016 at 1:45am PDT

a svéd királyi tv gyermekcsatornáján például gondosan ügyelnek arra, hogy mindenféle színű és hovatartozású műsorvezetőből legyen egy-egy. így a gyerekek már azzal nőnek föl, hogy nem csupán normális nem fehér bőrűnek, homoszexuálisnak, transzneműnek, kerekes székesnek lenni, hanem ettől függetlenül még tv-s személyiség is lehetsz – vagy bármi, amit csak szeretnél (tűzoltó, katona s vadakat terelő juhász)

magyarországon egyelőre ott tartanak a dolgok, hogy bizonyos munkakörökbe elképzelhetetlen lenne nemtől függetlenül alkalmazni valakit:

viszont vannak a boltban szexbiztos ágyak!

csillaghegyi-matrackucko

az újlipótváros szélén található igényesebb étteremben picit elment az étvágyam, amikor kimentem a wc-re:

please #wc #pictogram #wtf

A photo posted by @bandirepublic on Mar 19, 2016 at 5:58am PDT

nem ragozom tovább a dolgot, azt hiszem mostanra már átjött, hogy mi a vélemyénem a témában. annyit szeretnék csak, hogy legalább egy értelmes pérbeszéd induljon el a fent említettekkel kapcsolatban, hátha sikerül egy toleránsabb, elfogadóbb világot kialalkítani magunk körül.

a 7térítő rádióműsorának idei nőnapi kiadásában nagyon izgalmasan alakult a beszélgetés a szexizmusról. szeretettel ajánlom a meghallgatását. ha csak 5 perced van, akkor tekerj 54:20-ra, ahol éppen betelefonáltam a stúdióba és beszámoltam a svédországi helyzetről.

*kivéve például amikor valaki nem érti az első udvarias visszautasításomat, s tovább nyomul, hogy vegyek a kisgyerekének valami svédországos pólót

Hírdetés

58 gondolat “szexizmus és homofóbia magyarországon – bezzeg a svédek!” bejegyzéshez

 1. abszolut egyetertek, de jo iras (megint)!
  Ez, amit leirsz, nekem “az arany kozeput”, ahol engeded a gyereked gyereknek lenni, eloiteletek nelkul. A lo egyik oldala az instagrammos csajozos kisfiufotok, amit emlitesz, de hadd irjak le egy peldat a lo masik oldalarol, ahova nehany sved pottyant: a varosunk online foruman egy no leirta, hogy az uszodaban (itt meg kulon ferfi-noi oltozo van) egy ferfi a noibe ment be. Azt mondta, hogy o a lelkeben no es ott akar oltozni. Azzal a feltetellel engedtek volna meg neki, ha pszichologustol visz papirt errol ( szerintem ez eleg fair). De nem volt ilyen irata. A valaszokban a nagyhangu kisebbseg az uszodat es a posztiro not fenyegette(!) es hordta el mindennek, ilyenkor altalaban rasszistaznak es homofoboznak. Egyre tobbszor erzem, hogy kicsavarva neznek a vilagra. De a reggeli gyerekmusor musorvezetoit nagyon kedvelem! Szep napot

 2. De végül is mi volt a tanács annak a szülőnek, akivel indult a poszt? Tehát mit lehet mondani egy szülőnek, aki azzal panaszkodik, hogy gyereke egy másik gyerek micsodáját fogta meg?

  Másik kérdés: Ha nem probléma, hogy egy fiúgyermek női ruhákat hord óvodában*, miért probléma, hogy a szülők egy kis donhuant látnak a “csajozó” kisfiúkban?

  *Hozzáteszem, hogy egy óvodás kisfiú lányruha hordásánál nem biztos, hogy identitás megnyilvánulásáról van szó sokkal inkább a szülők nemtörődömségéről.

   • Fura, hogy visszakérdezel hiszen a posztból az sejlik fel, hogy van vmi svéd csodamegoldás a dologra, amit Magyarországon minimum megszívlelni de ha lehet azonnal követni kell. Mert hát mégis csak svéd. Az én tanácsom az lenne az anyukának, hogy magyarázza el a gyerekének, hogy miért nem helyes ez és kérje erre a tanítónénit is. (Persze ez svéd szemszögből lehetséges, hogy homofób, rasszista, náci.)

  • Ha egy svéd óvodás kisfiú lányruhát vesz (mert vehet) fel, ott tapasztalatom szerint általában szimplán csak arról van szó, hogy a szülők ösztönös reakciója az, hogy “miért ne?” vagy “hát persze, próbáld ki” – ellentétben a magyar típusreakcióval ami általában “megőrültél, kisfiam, mit gondolnak rólam, ha így mész ki az utcára???”…

   El lehet töprengeni, hogy melyik vezet pl. kreativitáshoz és melyik előítéletekhez. De nyilván én is elfogult vagyok.

   • Aludtam erre a posztra egyet. Aztán rájöttem más teendő nincs vele mint tudomásul venni. Svédországban ez a módi Magyarországon meg nem. Nem vagyunk egyformák. A kreativitásnak meg az előítéletnek ehhez nincs túl sok köze hiszen ezek Svédországban ugyanúgy megvannak mint Magyarországon legfeljebb másképp. 🙂

   • Szerintem Magyarországon a társadalommal van nagy probléma. Azok a szülők, akik szabadabbak ezen a téren (ami Svédországban normális) itt ebben az országban hülyének és különcnek vannak titulálva. Ami ha jobban belegondolunk a gyerekre is hatással van, mert az iskolában csúfolni fogják és a szüleikkel kibeszélik. Itt az a normális, aki csoportosan nem normális és csoportosan birka…de ezt egy óvodásnak vagy kisiskolásnak próbálja valaki megmagyarázni, hogy nem te vagy a ketyós, hanem igazából a többiek mind. Sajnos itt nyíltan nem lehet szabadon nevelni a gyereket, csak apránként építkezve hogy elfogadóbb legyen másokkal és a beépülés valamilyen szinten védelem is számára. :S

 3. Nagyon tetszett a bejegyzés, abszolút egyetértek. Ami felmerült bennem: vajon könnyen eljuthat-e egy fiús apuka – sőt: anyuka – is a fenti gondolatmenetig? Saját, nem hivatalos tippem: Magyarországon ennek (sajnos) elég kicsi az esélye – még lányos szülők esetén is -, míg Svédországban egyértelműen igen… mivel a társadalom, ami körbeveszi az embereket, érzékeny az egyenlőtlenségekre. Mint látható.

  [Bár 8 éve Svédo.-ban lakom, egyáltalán nem gondolom, hogy itt minden tökéletes, fantasztikus és csodálatos. Még az egyenjogúság sem tökéletes. Közben pedig meg tudom érteni sok Mo.-n élő olvasó frusztrációját és ingerültségét a hasonló bejegyzéseket/cikkeket láttán. Provokációnak is tűnhet akár – akkor is, ha nem az a cél.]

 4. [A kreativitás/előítélet témához lenne ez egy mini adalék flashgordonx-nek, de valahogy a megfelelő helyen nem jött fel “Válasz” lehetőség…]

  Egyetértek, teljes mértékben: nem vagyunk egyformák / ahány ház, annyi szokás / kinek a pap, kinek a papné, stb. A kreativitást csak azért merészeltem belekavarni a témába, mert szerintem igenis van összefüggés. Nyilván Mo.-n is rengeteg a kreatív ember, ami tök szuper – soha nem is állítanám az ellenkezőjét.

  De hogy a kreatív ötletek megvalósításához, véghezviteléhez már vastagon szükséges egy ezt támogató társadalmi nyitottság – hogy azt ne mondjam: demokratikus berendezkedés -, azt pl. a magyar Nobel-díjasok (külföldi) munkássága is bizonyítja. És a jelenben is vannak efféle akadályok, legalábbis én úgy látom, bár tévednék. (Ld. még: “dögöljön meg a szomszéd tehene is”.)

  Számomra az egyik legnagyobb tanulság a svédországi létben annak felismerése, hogy a “betonbiztos”, “egyedül üdvözítő” társadalmi normákat megkérdőjelezni nem anarchista gondolkodásra vall, hanem pont hogy humánus dolog.

 5. Érdekes poszt.
  Két világszemlélet ütközése, a ‘betyöpösödött’ konzervatív és a liberális szabadelvű.
  Errefelé a kisfiúkba női szerepet, a kislányokba a fiú szerepet implantálnak, ami nem is lenne baj, de kicsit túlzásba viszik. A felnőtt embereknél ütközik ez ki, ahol számtalan nem egészséges példát látni, ‘Anyámasszonykatonája’ férfiak és ‘aszfalttörő’ nők, ez az általános.
  Persze odahaza sem optimális a helyzet, sőt, változásra van szükség a fejekben. Viszont azt gondolom, mint mindig, az igazság valahol középúton van.

  • Ahh, magyarosch “természetközeliség” rulez… Érdekes módon
   “Amíg egy nyulat nem kell óvni attól, nehogy ragadozóvá váljon, és egy társaitól izoláltan nevelt oroszlán sem kezd el füvet legelni, miért kell hát a fiú és a lánygyermekeket kicsi koruktól arra tanítani, hogy ő lányok haját húzkodó kisfiú, aki nem sír, és nem babázik, hanem futballozik, míg a kislányokat kötelezően a baba, a főzés és a kis játékporszívó kell érdekelje?”

   • szerintem lehetetlen valakit ránevelni a homoszexualitásra. csak úgy mint a heterora. hagyni kell a gyerekekeket hogy természetesen fejlődjenek, s nem különböző szorongásokat belájük nevelni. ez az én szülői hitvallásom, amihez a svéd modell ezerszer közelebb áll, mint a magyar.

    szerintem mi mindketten megfellő helyen élünk…

   • “szerintem lehetetlen valakit ránevelni a homoszexualitásra. csak úgy mint a heterora”

    Ez így igaz, viszont a homoxeualizmus pozitív szemléletére ránevelhető egy gyerek, s ez súlyos gond, mert megrontja a gyerek természetes erkölcsét.

   • “itt elfogadásáról van szó”

    A nagy kérdés: ez negatív vagy pozitív elfogadás.

    Negatív: tolerancia beteg emberek iránt, azaz betegekként tekintünk a homokosokra, s így toleráljuk őket.

    Pozitív: azt hirdetjük, a homokosság pozitív, erkölcsileg semleges, egyenrangú valami.

   • a “magyarosch “természetközeliség” -nek lesz köszönhető, hogy Magyarország Magyarország lesz még akkor is, mikor a degenerált svédeket eltünteti a süllyesztőben az idióta liberalizmusuk. Migráncs segítséggel.

  • Quercus, már háromszor kitöröltem a hozzászólásod, mert személyeskedtél és paraszt módon viselkedtél. nem az ellenvéleménnyel van bajom, hanem a hangnemmel amit itt próbálsz tolni. ha ellenvéleményt szeretnél, akkor fogalmazd meg bunkóskodás nélkül s itt lesz csak úgy, mint a többi.

 6. “Az azonos neműek közti szexuális kapcsolat előfordul az állatvilágban csaknem valamennyi fajnál a férgektől a békákon át a madarakig – állapította meg a témában megjelent kutatásokat áttekintő amerikai tanulmány a Trends in Ecology and Evolution című szakfolyóiratban.”

  Döbbenetes. Gondolom, csak arról lehet szó, hogy még ők sem hallottak az emberek által kidolgozott homofób “természeti törvényekről”. Gyerekek, hát szólni kellene az állatoknak is, nem? 🙂

  Ui.: Már várom a kommentet, miszerint na ugye, az összes “degenerált” állatfaj a az “idióta liberális” homoszexualitása miatt fog lassan de biztosan “eltűnni a süllyesztőben”…

  … és véletlenül sem az idióta, nagyrészt heteroszexuális homo(!) sapiens miatt, igaz? 😦

   • Az előbbi hozzászólásban az volt “nem betegség, mert előfordul a természetben”, akkor mi alapon minősíted a rákot betegségnek? Miért folytatsz rákfób gyűlölködést??? 🙂

   • itt nagyon komoly érvelési bukfenceket vetsz. nem az határozza meg valaminek az egészséges mivoltát, hogy természetes-e.

    amit te itt valójában kinyilvánítasz az a kisebbségek elleni teljes intolerancia. nem baj, hogy mondjuk természetesen az élőlények 10% nem heteroszexuális, ha azt a négy fal között csinálják. mert a kisebbségnek kuss a neve, s maradjanak észrevétlenek. a többség az igazság, mindenki más szerényedjen! valami ilyesmit érzek ki a hozzáállásodból.

    kíváncsi lennék, hogy voltál-e valaha bármilyen értelemben kisebbség, és azt hogyan élted meg? eltitkoltad, megtagadtad önmagad csakhogy nehogy kilógj a sorból?

   • Aki rombolni akarja a társadalmat, az bűnöző. s így is kell kezelni, pont, Mi nem akarunk olyan társadalmat, ahol homokosok, pedofilek, zoofilke jól érzik magukat – MI akarjunk jól értezni magunkat!

   • Tudod Max, ezek a sekkfejek majd borzasztóan büszkék lesznek arra, ha a lányuk leszbi, vagy a fiuk buzi lesz.

   • … mivel az nagyságrendekkel emberségesebb és intelligensebb megoldás, hogy a leszbikus/meleg gyerekét reflexből kitagadja a bircahitű szülő.

    Vagy mi olyankor az erkölcsös teendő arrafelé? Antiliberális átnevelőtábor?

    Sweet, sweet home…

   • A nornalitáshoz nem kell átnevelőtábor. Az orosz modell a megoldás a homokosság kezelésére: mindenki szabadon lehet perverz a 4 fal között, zárt homokosklubok is működhetnek, egyesületek is, de szigorúan tilos a közterületeken fellépniük, valamint természetesen a tankönyvekben tilos a homoklobbista propaganda.

   • Aha. Akkor miért nem költözöl Oroszországba már holnap, ha ott ilyen fantasztikus a melegellenes klíma?… Feltételezem, a bolgárok – ahol kisebbség vagy – még nem ilyen “fejlettek”, mert akkor azt hoztad volna példának.

    Amúgy engem sem zavarnak a homofóbok, ha a perverziójukat szigorúan a 4 fal között élik ki és pl. a sajtóban sem nyomatják a homofób propagandát…

  • “Gyerekek, hát szólni kellene az állatoknak is, nem?”

   Te beszélsz a nyelvükön, szólj nekik. Liberós értelmiségiül egész biztosan értenek.

 7. Sziasztok!
  Hát érdekes ez a gyerek majd eldönti mit akar dolog… Ha már állatvilágból is jött példa. Ott is megmutatja a szülő a helyes utat a legtöbb esetben.
  Majd az idő eldönti melyik felfogás a helyes. Eddig a “konzervatívok” állnak nyerésre.
  Az biztos. Férfi nem fog gyereket szülni, akármennyire nőnek gondolja magát.
  Homoszexualitás manapság csak a “felelősséget félni vállalás takargatása”. Könnyebb azt mondani, hogy én meleg vagyok, mint összeszorítani a fogat, megvédeni a családot, és eltartani.

  • Fogadok, hogy neked valahogy mégsem könnyebb azt mondanod, hogy meleg vagy… pláne ha nem vagy az. Nem olyan könnyű ám annak sem kimondania, aki pedig tényleg meleg. Főleg az efféle “toleráns” hozzáállás miatt, ami itt a kommentekben is megjelenik. Melegnek lenni ÉS azt felvállalni nem fáklyásmenet. Pláne nem Mo.-n.

   És sok valóságtól elszakadt okoskodást hallottam már a témában, de ez nekem is új 🙂 Pedig az tényleg tök reálisan hangzik, hogy a szegény ártatlan hetero család legádázabb ellenfele Magyarhonban a meleg pasi (vagy leszbikus nő), akitől “meg kell védeni” az erkölcsüket. Vagy mit?

   És persze az összes hetero apuka csakis jó példát képes mutatni, véletlenül sem közülük kerül ki a családon belüli bántalmazók 99%-a…

   Ui.1: Ki beszélt arról, hogy a meleg pasik már szülni is akarnak? De bizony, olyan létezik, hogy örökbe fogadnak, na nem a Lajtán innen… És kiket? Hetero családok (vagy inkább: hetero pasik által cserbenhagyott leányanyák) által nevelőotthonba adott gyerekeket.

   Ui.2: Talán újat mondok, de a szülés a civilizáltabb országokban _nem_ kötelező a nőknek. Egy hetero nő is dönthet úgy, hogy nem szül.

 8. Szia Emoken!
  Próbálok a felvetésekre sorban reflektálni.
  Miért kell egyrészt kimondani, reklámozni? Lásd melegfelvonulás… Hetero felvonulás miért nincs? Miért nem lehet toleránsnak lenni, hogy erre az emberek nem kíváncsiak? Hozzáteszem heterofelvonulást sem szeretnék látni, vonagló, férfiakkal, nőkkel. Ez sem segít a megítélésükben. És ha többség nem akarja, miért nem lehet ezt tiszteletben tartani, elfogadni? Ez volna a demokrácia?
  Persze ha az utcán gyaláznak nemzeti, vallási jelképeket kinyílik a bicska az ember zsebében.
  És azért világviszonylatban Magyarország sem áll olyan rossz helyen a toleranciában. Nem sokszor hallottam olyan hírt, hogy bárkit csak magáért a tényért megvertek, lefejeztek, elégettek volna, ahogy az történik a világ elmaradottabb részein.

  A családon belüli erőszak hogy jöhetne létre egy olyan “családban” ahol 2 férfi van. Vagy azt egy családnak nevezzük? Mert gyerekük a tudomány mai állása szerint nem lehet.

  Örökbefogadás. Ez megint egy olyan érvelés, ahol megint csak a heterok lehetnek a “bűnösök”. Meleg férfiak, leszbikus nők gyerekeit hogy fogadhatnák örökbe, ha nem lehet gyerekük?

  Értem én hogy cinizmus, viszont nem értem mire akarsz kilyukadni. Magyaroszág Svédország viszonylatban beszélünk. Magyarországon kötelező a nőknek szülni, Svédországban szülhetnek a férfiak is, vagy mire célzol? Ezt fejtsd ki légyszíves bővebben.

  • Nagyon nem érdemes strapálni magamat, amikor láthatóan csak az előítéleteid mentén mozogsz, amit valószínűleg objektív valóságnak gondolsz…. Nincs illúzióm arról, hogy bármely állításom jottányit is változtatna a világképeden, így csak néhány komment, végszónak (további borsókat nem fogok a falra hányni, sorry):

   Melegfelvonulás: oda szintén nem vagy köteles kimenni a gyermekkel és a családdal, ugyanúgy, mint pl. egy Fradi-meccsre sem. Nem mintha a kettő ugyanaz a kategória lenne, a Pride nagyon nem az a szinte sátánista jellegű happening, amilyennek az ellentábor lefesti. És véletlenül sem “hittérítő” célzata van a felvonulásnak, de a Google-t te is tudod használni. Ha akarod. És ha az igazság érdekel.

   Tolerancia: Ha az általad is szorgalmazott “nagy duzzogva megtűrjük őket, ha láthatatlanná válnak” attitűdöt érted alatta, akkor valóban, baromi toleráns a magyar átlagember. Hiszen le is fejezhetnénk(?) az illetőket, úgyhogy örvendezzenek. Egyébként meg, hoppá – számomra nem meglepő módon – mégsem ez jön ki a nemzetközi kutatásokban sem: “Az azonos neműekkel kapcsolatban a svédek és a spanyolok a legelfogadóbbak, legkevésbé a lengyelek, a dél-koreaiak, a magyarok és a japánok.” (2014-es Ipsos-felmérés).

   Igen, két meleg pasinak is lehet gyereke, mint írtam, pl. ha örökbefogadnak (sőt, ennél még jóval természetesebb megoldások is vannak, de azt már a fantáziádra bízom). És akkor természetesen ők is családnak számítanak. A logikád szerint akkor a meddő hetero párok sem számítanak családnak, ha lombikbébijük lesz? Hiszen “gyerekük a tudomány mai állása szerint nem lehet”… Na és ha itt tartunk: ahhoz mit szólsz, hogy Svédországban most már egyedülálló nő – aki ugye szintén a te “tudományosan szülésképtelen” kategóriád – is jogosult lombikbébi-programra? Ja, és a meleg párokat sokkal jobban megszondázzák ám örökbefogadás előtt, mint a hetero párokat, abban biztos lehetsz.

   Örökbefogadás: Már miért ne lehetne egy leszbikus nőnek gyereke?… Elég gyakran előfordul. Ajánlom figyelmedbe Anja Pärsont, mint a talán legismertebb svéd példát. A többszörös világ- és olimpiai bajnok sielőnő két gyereket nevel a barátnőjével: az egyiket Anja szülte, a másikat a barátnője.

   Ergo: ne gyere ide, rettenetesek a közerkölcsök 🙂

   A Mo.-n kvázi kötelező szülni kitételt nem fogom megmagyarázni. Ha nő lennél, nem is kellene magyaráznom. Sajnos.

   Értem én, hogy te büszke hetero apa vagy (vagy leszel), hetero gyerekekkel (az ő érdekükben remélem, hogy tényleg heterók lesznek), de ha az “élni és élni hagyni” elvet betartanád, a te jogaid egy grammnyit sem csorbulnának. Mert egy évi párórás Pride “elviselését” (amit nem is a te kertedben csinálnak) ne nevezzük már borzalmas kisebbségi terrornak…

   … amúgy engem meg trolletővé változtatott a boszorkány, de PONT mostanra elmúlt 🙂

 9. “s ha netán a fiúkhoz vonzódna, akkor meg óriási gáz van, ezt a szégyent nem viselheti el a család  vagy mi?!”

  Tegye fel a kezét, aki szeretné, ha a gyereke ratyi lenne és ezt nyíltan fel is vállalná!

 10. Van “szerencsém” svédeket ismerni.
  Az egyik legidiótább nép Európában.
  Látom te is sikeresen svédültél.
  Amit leírsz nem az a normális. Ez az amit a liberalizmus
  tett az olyanokkal akikkel megtehette:
  Magyarország egészséges szerencsére.

 11. Visszajelzés: Magyar szexizmus Svédországból nézve - StartHírek.hu

 12. Quercus! most harmadszor is kitörlöm a kommentedet. szívesen hagytam volna a svédország végzetéről szóló bejegyzésedet itt, ha nem személyeskedtél volna benne meg seggfejeztél volna. ha megy anélkül, akkor itt lesz amit mondasz. egyébként meg kopjál le te parszat, ok?

 13. Kedves Szerző!
  “a pedagógus tájékoztatta, hogy a szeme fénye sajnos kórosan viselkednik, mert a barátjával nézegetik és fogdosság egymás “micsodáját”. szerinte csak az egészséges, ha a sajátját nézegeti és fogdossa.” – amikor még nem volt ennyire meghülyülve a világ, akkor ebből senki nem csinált gondot. Általában az óvodás kisfiúk, kislányok is sokszor megnézték egymás kukiját, vagy punciját – legfeljebb nem tudtak erről a felnőttek. Miért? Mert egyszerűen gyerekek, akik a gyerekek természetes módján igyekeznek megismerni a világot és a nemiszervek is a világ részei! Minden egyebet, ideológiát, ökörségeket már csak a tudatlan, de rettegő felnőttek tesznek ehhez az ártatlan felfedezéshez hozzá.

  “nekem mint lányos apukának ez sértés, mert már a kiskorú lányokat szexuális tárgyként kezelik, akinek az egyetlen dolga, hogy csinos/helyes legyen és tetszen a fiúknak. másrészt meg olyan szintű homofóbia sugárzik az egészből” – szexuális tárgynak kizárólag a feministák tartják a nőket és a férfiakat. Szexuális tárgy amúgy a műpina, meg a dildó és társaik. Csak a fogalmakat tisztázandó. Az, h egy kisfiúnak tetszik egy kislány, meglátja benne a szépséget, akkor szerinted bűn? :O Bár fogalma sincs róla, mi az a szex, szexualitás, de te már rögtön arról rémálmodozol. Nem akarsz nekik rögtön szexuális felvilágosítást tartani, h az 5 éves “hímsoviniszta” csak a “szexuális tárgy” beleegyezésével tolhatja bele a kukiját valamelyik nyílásába? Anyám, borogass… újabb példa arra, h az emberiség egyre nagyobb része mennyire menekül a valóság elfogadásától.
  Homofóbia hol van ebben a történetben amúgy? Mármint a rémálom-fantomvilágodon kívül? A történet melyik szereplője mondta azt, h “rohadt buzik, dögöljetek meg mind!!!”. Merthogy ez a homofóbia, csak, h ismét kicsit a helyére rakjuk a fogalmakat. Nem: ha valaki undorodik, vagy fél a homokosoktól, az nem homofóbia, csak szólok.
  Nektek, totaliberálisoknak súlyos valóság-fóbiátok van, ezért gyártottatok magatoknak egy alternatív rémálom-fantáziavilágot, ahol kedvetekre retteghettek mindentől. Ez önmagában amúgy nem lenne gond – gond ott van, h ezt erőszakkal le akarjátok nyomni a normális többség torkán és ehhez minden eszközt megengedhetőnek véltek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s