food truck fest

egy ideje már nagyon izgatja a fantáziámat a mostanában divatos utcai kaja mozgalom, ami teljes gőzzel terjed mindenfelé.

az angolszász kultúrkörben már reality showk is mennek e témakörben. a koncepció viszonylag egyszerűen hangzik: végy egy mobil konyhát, és néhány egyszerű, de nagyszerű fogással kápráztasd el az éhes embereket a város különböző pontjain.

a megvalósítás maga már gondolom korántsem ilyen könnyű.
image

stockholm híres arról, hogy minden trendi dolgot itt kimaxolnak, viszont különböző nehézségek adódtak a múltban az engedélyezési procedúra körül, így csak idén tavasszal indultak útra az első food truckok.

a piac tehát majdnem szűz, a kísérletező kedvűek közül páran már el is hullottak az első szezonban.

ma volt södermalmon egy ételes autó fesztivál, amit nagy lelkesedéssel látogattunk meg, de sajnos az elvárásaimat nem nagyon közelítette meg a dolog.

20131006_122722

kajafesztivál témakörben igen sokat tanulhatnának a svédek a magyaroktól, hiszen például nem volt semmi ülőalkalmatosság azon a kis téren, ahol a szakmát képviselő mind a 7 truck összegyűlt. tehát miután megvetted a kajádat ülhettél a járda szélére vagy kereshettél egy padot a közeli parkban.

20131006_122826

én hamburgert ettem, amit csak az egyik helyen lehetett kapni, ami meglepő volt, mert nekem ez az utcai kaja alfája. volt tacos is, amit a feleségem tesztelt, de az érzékszervi bírálat után csak az átbaszás szó jutott róla eszembe. a többi helyen vietnámi szendvics meg mindenféle húsos történnetek. alkohol sehol, cola nem elég hideg.

20131006_123309 20131006_123623

a hambim elég finom volt, de kicsi és minden nélkül került 75 koronába, úgy, hogy a mekiben egy bigmac menü mondjuk 62 asszem’. nyilván nem egyforma minőség, de azért viszonyítási alapnak megteszi.

20131006_123548 20131006_123553

van némi rálátásom a vendéglátó iparra, és azt a konklúziót vontam le, hogy igény volna a jófajta utcai kajára, de a megvalósítás még nagyon gyerekcipőben jár.

kinek volna kedve leiskolázni a mezőnyt – rajtam kívül?

Hírdetés

9 gondolat “food truck fest” bejegyzéshez

  1. van fantázia az utcai kajáltatásbna, már rég mondom… én stockholmban vagyok , söderközelben – s érdekel a dolog, vannak ötleteim…. beszélünk róla? 🙂 delisa@live.se
    (jaaa, ülöalkalmatosságot nem szokás, alkoholt pedig ne is keress, bódékban sehol nem lehet árulni)
    üdv!

  2. Én fent Lulujóban ettem lángost ilyen üvegtigrisekből, frankón budapester volt a neve…Be is szóltam nekik félhangosan, hogy magyarok-e vagytok, de nem jött válasz.Södertáljéban van sok lászlókonyha az utcán, de majdnem mind arab kézben van, árulnak kebabot, meg dönert, esetleg falafelt…Kéne nyitni lángosos, palacsintás helyet, de lehet, inkább télleg bent Stokiban.

    Apropó, tudja valaki, hogy hol lehet pontyot veni stokiban?Állítólag a Hötorgetnél van valami hely…Kéne halászlét csinálni karikor.Egyszer próbáltuk tengeri halból, ponty híjján, hát érdekes lett… 🙂

  3. Hello! Mostanság mi a helyzet food truck téren? Nem csak Stockholm érdekel. Örebro környékéről van itt valaki? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s