becsületkassza 2000. szint: loppis

azon már sikerült túltennem magam, hogy a szupermarketben és a munkahelyi büfében is működik a becsületkassza kisdobosi múltamra emlékeztető romantikus intézménye a svéd hétköznapokban.

20130921-173821.jpg

könyvek egy 10-esért

ma azonban egy eddig ismeretlen magas szintre sikerült eljutni e téren. a svédek a nagy jólét ellenére rendkívüli módon kedvelik a bolhapiacozást (loppis). a környezetvédelem és az újrahasznosítás jegyében, valamint a viking hódítási ösztönöket kiélve a legváratlanabb helyeken bír kinőni egy kacatos pult a semmiből. simán kiállnak a gyerekek hétvégén a bolt elé és egy pokrócról árulják a már megunt játékaikat némi zsebpénz fejében.

nos ma egy használt könyves pult keletkezett a lidl bejáratánál, ahol minden könyv egy tizes alapon lehetett vinni az árut. a papíron lévő instrukció csak annyi volt, hogy a pénzt dobd be a perselybe, ami ott volt a polcon egy papír kávéspohár személyében.

ma tehát megint egy olyan dologgal találkoztam, amit nem bírok elképzelni a budapesti környezetben. bezzeg a svédek!

Hírdetés

9 gondolat “becsületkassza 2000. szint: loppis” bejegyzéshez

  1. Budapesten én sem nagyon tudnám ezt elképzelni, de azt el kell mesélnem, hogy mintegy húsz évvel ezelőtt Kőszegen láttam ilyen becsületkasszás virágárusítást. (Igaz, ott nem papírpohár, hanem befőttesüveg töltötte be a persely funkcióját.)

  2. A Kőszeg környéki falvakban még mindig működő dolog a hokedlire kitett zöldség – gyümölcs – tojás – befőttesüveg persely 🙂
    Az én munkahelyemre (az ország közepén 1 nagyvárosban) pedig 1 bácsi szokott hetente 2-szer kürtőskalácsot behozni, szintèn becsület kassza alapon, 1 borítékba kell beletenni a pénzt.. Ha újra és újra hozza, gondolom nálunk is rendesen működik a rendszer 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s