az időjárás előrejelző összeesküvés elmélet

svédországban az időjárás igen előkelő helyen szerepel a hétköznapi beszédtémák rangsorában. nyilván nem meglepő ez egy olyan helyen, ahol a természet megnyilvánulásai szélsőségesebbek a kárpátmedencei 2 évszakhoz képest.

születnek is elméletek az itt élők körében szép számmal, miközben ötszáz féle időjárás előrejelzést böngész mindenki. persze mindegyik tök mást mutat.
20130731-072424.jpg

a minap a svéd kollegám egyből két időjárás előrejelzéssel kapcsolatos ügybe is beavatott.

az egyik, hogy szerinte a világ összes előrejelzése alapvetően 2 nagy központ észlelései alapján készül. ő persze tudja, hogy az európaiak jórészt a használhatatlan adatsort preferálják, míg ő a tuti, amerikai forrásra van ráállva. ez biztosan megnyugtató lehet számára.

az viszont már kevésbé, hogy meg van arról győződve, hogy  sötét hatalmak a háttérben az időárás jelentés meghamisításával (is) manipulálják a népeket. ki is fejtette, hogy a hét elején mindig napos, meleg, szép időt ígének a hétvégére, hogy a dolgozóknak motiváló jövőképet nyújtsanak a borús hétfő és kedd reggeleken.

aztán persze ahogy közeledik a várva várt hétvége, az időjárás csak nem javul, s az előrejelzés is beborul a munkásember hangulatával egyetemben, hiszen lőttek az egész héten dédelgetett nagy grillezős, kirándulós terveknek. de mire ez kiderül már csütörtök vagy péntek van, s akkor az is átlendíti az embert az utolsó munkanapokon, hogy mindjárt jól berúghat.

szóval annak ellenére, hogy abszolút nem csípem az összeesküvés elméleteket úgy voltam, hogy rápillantok a jelenségre, s experimentális úton megpróbálok meggyőződni a tétel helyességéről.

nos a fenti képet több, mint 2 hete készítettem, s azon a szerda reggelen tényleg jó ídőt ígértek a hétvégére. a tervem az volt, hogy újra lefotózom az előrejelzést pénteken is, és majd jól feltszem ide a felhős, esős ikonokat az elmélet bizonyítása végett. nos az történt, hogy azon a hétvégén tényleg szuper idő volt és a tengerben fürödtem blogolás helyett. múlt héten sem volt alkalmam tapasztalatokkal megerősíteni az elmélet létjogosultságát, de nyitva tartom a szemem…

neked vannak hasonló megfigyeléseid időjárás előrejelzés ügyben?

4 gondolat “az időjárás előrejelző összeesküvés elmélet” bejegyzéshez

  1. A barátomnak a munkahelyén az egyk svéd azt fejtegette, hogy a svéd hivatalos (SMHI) előrejelzés nem sokat ér, ő ehelyett a tuti dánt használja (itt ugye Koppenhágától egy köpésre vagyunk)…

    A svédek amúgyis hajlamosak felnézni a dánokra, míg azok – személyes tapasztalatom szerint – inkább lenézik a svédeket. Amikor Koppenhágában dolgoztam, az irodában az egyik dán főnök(!) mindig ilyenekkel húzott, pl.: “Kellemes hétvégét…bár Svédországban leszel” 🙂

    És hát ott van ugye a klasszikus svéd(?) mondás, miszerint rossz idő nincs, csak nem megfelelő öltözködés, így ha eső, hó, jégeső esik is, jópáran akkor is maradnak a biciklinél, mint közlekedési eszköznél. Télre max. vesznek téli gumit a bringára.

  2. ó hát itthon az anyaországban:))) már egyenesen tilos lesz a munkaszüneti napokra rossz időt prognosztizálni-mert helytelen gondolatokkal lesz emberek feje telistele…..
    állami ellenőrzés alá vonják ezt is-és természetesen majd mi tudjuk mit kell mondani és mikor és hogyan…..

  3. Bizony, van megfigyelés; nagyjából én is pont ezt a hétvégi elszaródó időjárási anomáliát tapasztalom.Vagy télleg összeesküvés, vagy balf@$%ok a dologhoz, de akkor meg miért csinálják.Mellesleg Magyarországon se jobb ez az egész, szóval nincs különbség otthon, meg idekint között.Két napnál nincs értelme előrébb nézni az időjárást…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s