svéd időjárás, a meteorológusok kínos titka: leleplezés

tudom, hogy az időjárásról beszélgetni az egyik legunalmasabb és legáltalánosabb dolog, de ha megfigyelted, akkor annál több szó esik a dologról, minél szarabb a helyzet az adott országban – lásd pl. anglia.

20120820-071634.jpg

süt mikor esnie kéne

nos sajos itt svédországban is ez az egyik alap társalgási téma. ráadásul a bennszülöttek elmondása szerint az idei nyár egy kész katasztrófa, ilyet még sosem láttak.

továbbá a saját tapasztalatom alapján egyértelműen kijelenthetem, hogy az időjárás előrejelzés egyáltalán nem működik. de még az adott nap reggelén sem képesek eltalálni, hogy nagyjából mi lesz.

a fenti képet helyzetjelentést tegnap lőttem verőfényes napsütésben, miközben az erkélyen folyt rólam a víz napozás közben. holott 70%-os eséllyel esnie kellett volna. ráadásul egész nap. hát nem jött be. már régen leszoktam arról, hogy megnézzem az előrejelzést.

az egyik időjárást taglaló beszélgetés közben a kolléganőm egy olyan zseniális elméletetet osztott meg velem, amit kénytelen voltam beépíteni a sajátjaim közé.

nyáron a profi meteorológusok szabadságon vannak, ezért a gyakornokok készítik az előrejelzést, ami ettől mindig szar lesz

remek elgondolás. majd ősszel csekkolom, hogy javul-e a prognózis minősége…

 

 

 

Reklámok

6 gondolat “svéd időjárás, a meteorológusok kínos titka: leleplezés” bejegyzéshez

  1. A klart.se pontosan helyszinre es orara lebontott joslata egesz jo szokott lenni. iOS-re (es Androidra) van ingyenes App

  2. jaja, mi is a klartot nézzük általában, többé-kevésbé jó.Előtte a váderkanalent sasoltam, de eluntam a sok rohadék reklámjukat.Az idei nyár meg egyszerűen egy katasztrófa.Illetve valszeg elmaradt, érdeklődés hiányában.Ahogy az utolsó tél is… :-/

  3. Visszajelzés: az időjárás előrejelző összeesküvés elmélet | bezzeg a svédek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s