királyi posta: nyalnám e bélyeget

külföldön az ember mindig felfigyel az apró különbségekre. a big mac párizsban le big mac ugyebár.

nem titkolom, hogy otthon az egyik leginkább bögyömben lévő gittegylet a magyar posta hivatal. elfelejtették a nagy állami monopóliumban, hogy ők egy szolgáltató cég. amikor a postás nem jön föl az emeletre az ajánlott levéllel, hanem rutinból bedobja az értesítőt, hogy menj az egyetlen illetékes központi postára a cuccodért na az dühítő például.

a svéd posta átgondolhatott néhány hatékonyságot érintő kérdést mielőtt úgy döntött évekkel ezelőtt, hogy nem költ pénzt postafiókokra, hanem beköltözik egy kis pulttal a sarki közértekbe mindenütt. így amikor például megérkezett egy csomag számunkra, akkor csak felvettük, mikor egyébként is mentünk a boltba kenyérért. mennyire egyszerű ez. és sokkal olcsóbb.

amit magyar fejjel nem értek, hogy a személyi számomról szóló hivatalos értesítést miért nem ajánlva adták föl. hál’ isten csak simán bedobták a postaládába, és hello. még a  sarokig sem kellett elballagni. nekem ez így jó lesz, köszönöm.

ahogyan az alábbi bélyeg design is bejön nekem. ezt mondjuk stílszerűen pont nyalni kell, de alegtöbb bélyeg öntapadós, mint a matricák.

Hírdetés

6 gondolat “királyi posta: nyalnám e bélyeget” bejegyzéshez

  1. Csúnya vagyok, cáfolok: ezek pont hogy öntapadós bélyegek. Pl. a fogazás formájáról lehet tudni…ha “nyalogatós” lenne, akkor lennének lyukak a fogak között.

  2. Visszajelzés: a svéd rendszámtábla, s annak meseszerű pótlása | bezzeg a svédek!

  3. Visszajelzés: a képeslap utóélete a 21. században: riktiga vykort app | bezzeg a svédek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s